Norisinās militārās mācības “Integrated Capstone Exercise 2019/1” | Nacionālie bruņotie spēki

Norisinās militārās mācības “Integrated Capstone Exercise 2019/1”

25.02.2019
Militārās mācības
Informāciju sagatavoja
Preses nodaļa

Šonedēļ Ādažu poligonā norisinās militārās mācības “Integrated Capstone Exercise 2019/1”, lai trenētu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sadarbību un savietojamību.

Militārās mācības “Integrated Capstone Exercise 2019/1” organizē un vada Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štābs un mācībās piedalās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vienības, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku un Zemessardzes pārstāvji.

Mācību mērķis ir pilnveidot Latvijas bruņoto spēku un sabiedroto sadarbību, pilnveidot bruņoto spēku vienību spējas veikt aizsardzības operācijas, vingrināt brigādes un bataljonu līmeņa vienības, lai pilnveidotu uzdevumu izpildes koordināciju, savstarpējo sadarbību un savietojamību.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Majore Mairita Senkevicina
Tālrunis: 67335067
E-pasts: mairita.senkevicina@mod.gov.lv